Passie voor Paarden

Opleiding Holistisch Paardenosteopaat

Filip Martens (Passie voor Paarden) bundelt 19 jaar ervaring in een 2-jarige opleiding Holistisch Paardenosteaopaat.  
Deze opleiding is een integratie van zijn jarenlange ervaring in het werken met paarden, de inzichten die daarbij zijn opgedaan door het maken van fouten en daarvan te leren, het zelf op zoek gaan, verder denken, geconfronteerd worden met zichzelf. Filip heeft verschillende opleidingen gevolgd. Nu heeft hij verschillende stromingen en behandelwijzen geïntegreerd met als doel paarden te versoepelen, los te werken, pijn te verzachten en bestrijden en paarden te behandelen.
Deze opleiding geeft inzichten vanuit osteopathie, acupressuur, massagetechnieken, nuad bo-rarn, craniosacraal therapie, kinesiologie, healing, bachremedies, aromatherapie en zadelpassen, enz…

Cursisten leren blokkades, spierspanning voelen en loswerken op een zachte manier: niet vanuit brute kracht maar vanuit gevoel en in harmonie en samenwerking met het paard. Een boeiende en leerrijke mix van theorie en praktijk met als doel je klaarstomen om echt aan de slag te gaan en bewust bezig te zijn met het welzijn van paarden.

Voor wie is deze opleiding geschikt?
Mensen die
– passie hebben voor paarden en het welzijn van paarden aan het hart gaan
– ervaring hebben in het omgaan met paarden en daarin verder gaan of daarvan hun beroep willen maken
– niet schrikken van een fikse dosis anatomie
– bereid zijn stil te staan bij zichzelf en het geleerde thuis verder te oefenen en te integreren
– willen leren om op een bewuste, respectvolle en paardvriendelijke manier paarden te behandelen
– willen leren om echt te voelen en hun handen in te zetten als instrument

Een vooropleiding is niet vereist, wel een portie goesting en een bereidheid om actief mee te werken, mee te denken, mee te oefenen en te integreren.

Wat mag  je verwachten?
Een opleiding binnen een kleine groep, met een voortdurende wisselwerking tussen theorie en praktijk. Wat wordt geleerd in theorie (hier wordt wel thuis studeren verwacht) wordt ook onmiddellijk in praktijk omgezet. Eigen vragen en praktijkcases kunnen uitgebreid aan bod komen zodat de opleiding echt kan meegroeien met de groep en aangepast wordt aan de behoeften die binnen de groep leven.

De theoriesessies worden opgebouwd met inzichten vanuit de osteopathie, acupressuur, verschillende massagetechnieken, nuad bo-rarn, healing, bachremedies, aromatherapie, zadelpassen e.d. De praktijksessies gaan door op verschillende locaties rekening houdend met de deelnemers. Tijdens de praktijksessies staat vooral het ‘leren voelen’ centraal.
De lessen worden vooral door Filip gegeven, voor sommige stukken zal, in het tweede jaar, ook beroep gedaan worden op gastdocenten.

Bedoeling is ervoor te zorgen dat iedereen, die ook thuis verder oefent, na de opleiding echt aan de slag kan!

Informatie
Cursusdagen zijn op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Kostprijs: €2480,00 of in 12 maanden €220,00
Informatie Filip Martens: Passie voor Paarden
Aanmelden: info@domeinpanhof.be of klik hier