Erick Van Poucke

Opleiding Roots-to-Bridges coaching

Eric Van Poucke

Roots-to-Bridges Coaching is een methodiek die een doelbewust veranderings-proces creëert met impact op korte en lange termijn. 
Door de interesses van de coachee zinvol in te brengen in de structuur, in combinatie met coachingsvaardigheden en diverse bewustwordingsoefeningen.

Eric Van Poucke is degene die de Roots-to-Bridges coachingsmethodiek heeft ontwikkeld. In Domein Panhof heeft hij een locatie gevonden om als coach én opleider van coaches in de Roots-to-Bridges-methodiek aan het werk te gaan.


Roots-to-Bridges methodiek

De Roots-to-Bridges methodiek is de rode draad in elk coachingsproces. De coaches en het after-care team werken alleen met de methode.

Met de coachingsmethode van Roots-to-Bridge maak je verbinding met de ingang van de deelnemer, zijn Roots. Met de Roots bouw je krachtige metaforen. Met deze metaforen en de R-to-B coachingsvaardigheden en -structuur begeleidt je het proces naar de doelen van de coachee.

Ho-warenes kan je onder Equine Therapy plaatsen. Een methodiek met krachtige oefeningen naast het paard en de Roots van de deelnemer. De structuur en de vaardigheden van de R-to-B techniek geven jouw coachings een extra dimensie. De coachee ziet al snel een verband met zijn eigen situatie.

Het paard confronteert en maakt de coachee bewust.
Het stelt de coachee in staat om te experimenteren met nieuwe inzichten en gedrag totdat de juiste oplossing is gevonden.
Het geeft de coachee een onvergetelijke ervaring.
Oefeningen naast het paard verankeren de theorie.

Breid jouw kennis uit en neem deel aan de opleiding. De twee methodieken worden in de cursus besproken. Als je een R-to-B en Ho-wareness coach wilt worden, zal de focus voor jou liggen op de structuur en de begeleiding. Wanneer je beperkt tot Roots-to-Bridges coach dan is Ho-warenes de begeleiding om snel de skills te leren.

De cursussen leggen de nadruk op het zintuiglijke en het denken, het voelen, het doen. Onze missie is het trainen van coaches die doelgericht en oplossingsgericht zijn. De R-to-B coach is verantwoordelijk voor het proces. De inhoud, oplossingen en toepassing van de oplossingen zijn in handen van de coachee. Om de coachee in dit verhaal te kunnen begeleiden zijn een aantal basiscompetenties nodig. Naast de structuur van het coachingproces laat jij de coachee respectvol zijn gedragspatronen en overtuigingen ontdekken. Je kunt de coachee altijd laten verlangen naar verandering en hem in actie brengen.

Kennismakingsavond opleiding: Elke 3de dinsdagavond van de maand vanaf 19.00 uur
Start opleiding Roots-t0-Bridges coaching: zaterdag 12 februari 2022

Meer informatie en aanmelden
Eric Van Poucke: +32-468-328498
www.roots-to-bridges.be
www.r-to-b.com