Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TREC Oefendag

1 mei 2022 @ 10:00 16:00

Wil je graag weten wat TREC is? Je volop voorbereiden op een eerste wedstrijd of eens proeven of deze discipline wel iets voor jou is?
Kom dan naar de lesdag TREC in Peer, Domein Panhof! In de TREC testen we onze relatie met ons paard, en kom je te weten hoe goed jullie een team vormen.

Wat?
Deze lesdag wordt gegeven door Julie Verstraete, ex-Belgisch Kampioen TREC in 2018, meervoudig Europacup-medaillewinnaar en vice-Belgisch Kampioen TREC 2021 – tevens ook gelicentieerd Parelli-instructeur.

Julie zal jullie eerst algemene info meegeven over wat TREC juist inhoudt en geeft jullie vervolgens een aantal zaken mee m.b.t. de basis van het kaartlezen.
Hier gaan jullie vervolgens mee aan de slag en aan de hand van een kleine praktijkoefening te paard oefenen jullie meteen op het niet verloren rijden tijdens de oriëntatierit ðŸ˜‰.

In de namiddag gaan we dieper in op de obstakelproef en overlopen we welke hindernissen er aan bod kunnen komen tijdens dit onderdeel van de TREC.
Over, onder, door, tussen obstakels: je komt het allemaal tegen bij TREC! Behendigheid is heel belangrijk in deze discipline, dus gaan we deze nadien natuurlijk ook in de praktijk testen. Eerst op de grond, vervolgens in het zadel.

Onderdelen:
– Algemene info over TREC
– Basis van het kaartlezen + oefening te paard
– Overzicht hindernissen/obstakels
– Obstakels te paard oefenen

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is in TREC en de communicatie en vaardigheden met zijn/haar paard wil verbeteren.
Mensen die voor de eerste keer willen meedoen aan een wedstrijd maar nog wat twijfelen, zijn zeer welkom op deze lesdag.
Maar ook als je al enige wedstrijdervaring hebt ben je absoluut welkom!
Je leert de kneepjes van het vak en je technieken worden bijgeschaafd waar nodig.
Hét moment bovendien om al je vragen te stellen aan de specialist.

De deelname aan deze lesdag kost 30 euro. (10 tot 16u)
Een lijst met benodigdheden alsook een e-mail met alle praktische nuttige info wordt je per e-mail toegezonden in de week voorafgaand aan de lesdag.

We ontvangen jou graag!

Aanmelden via Paardensport Vlaanderen

Op zondag 15 mei kun je ook komen kijken naar het hindernissenparcours van de TREC-wedstrijd.

€30,00