JNBT Horsemanship Academy

JNBT Horsemanship Academy voor Belgische en Nederlandse ruiters
Vanaf voorjaar 2019 zal Domein Panhof de locatie zijn waar JNBT Horsemanship Academy cursussen, clinics en andere activiteiten zal aanbieden voor Belgische en Nederlandse ruiters met hun paarden/pony’s.
De cursussen zullen in het Engels gegeven worden.

Een goede relatie met je paard op basis van Horsemanship?
Andrew Makacwicz:
“Bij JNBT geloven we dat relaties in het hart van de samenwerking met paarden liggen. Zonder vertrouwen en respect, zal het paard ons nooit accepteren als zijn leider. Het paard zal zich niet helemaal overgeven aan de ruiter en doen wat we vragen als hij ons niet als zijn leider ziet.

We geloven dat paarden dieren zijn die kunnen denken en zelf beslissingen kunnen nemen. Terwijl sommige ruiters voldoening hebben met geconditioneerd gedrag, willen wij meer: een paard dat zelf beslist dat hij bij ons wil zijn. We willen horsemanship.”

Wat mogen studenten verwachten?
“We streven ernaar dat al onze studenten hun eigen veilig droompaard kunnen trainen. Dat is waarom we tijdens al onze cursussen zowel tijd besteden aan theorie als aan praktijk.  Een gefundeerde uitleg helpt om goed te begrijpen en te herinneren wat, wanneer en waarom je dingen doet met je paard.”

Het programma richt zich op het aanleren van communicatie tussen mensen en paarden, paardengedrag en relaties tussen de kuddes als basis voor de mens om zowel een betrouwbare en respectvolle ruiter te worden als een paardenleider.

Vanuit alle soorten disciplines, zoals dressuur, springen, eventing of gewoon een recreatieve ruiter kan aan de JNBT Academy worden deelgenomen. 

Informatie & aanmelden via www.jnbt.be 

Volg ons op JNBT Horsemanship Academy Belgium/Netherlands

Mogelijkheden voor overnachting op Domein Panhof via info@domeinpanhof.be of via +32 496 / 201 456