background
logotype
image1 image2 image3

Mestbriketten en mestpellets maken

Hoe kom je van je mest af en hoe krijg je het warm gestookt? Twee vliegen in één klap! mest2

In het weekend van 5 & 6 mei 2018 komt Alida Markies van www.hetveldhuys.nl naar Limburg om de workshops "Zelf Mestbriketten maken" en “Zelf Mestpellets maken” te geven. Vorig jaar veel belangstelling voor het maken van mestbriketten, dit jaar in de herhaling voor degenen die het gemist hebben. En voor degene die een vervolg-workshop willen doen, is er op zondag de kans om mestpellets te maken!

Mestbriketten persen is interessant: het is een oplossing voor je mestoverschot van paard/ezel én het is een aanvulling op de markt van bio brandstoffen. In de zomer te gebruiken in de houtkorf en in de winter in de houtkachel.

Mestpellets maken is interessant voor de eigenaren van een pelletkachel. Je leert hoe je de mest omzet naar pellets.

Wil je zelf graag aan de slag, dan zijn deze workshops een stap in de goeie richting.

Het eerst gedeelte is theorie en daarna gaan we aan de slag: Domein Panhof zorgt voor de locatie, catering en mest, Alida voor de begeleiding, het materiaal en de persen voor met maken van briketten en pellets.
mest1
Informatie
Datum Mestbriketten: Zaterdag 5 mei 2018 van 12.00 tot 15.00 uur
Datum Mestpellets: Zondag 6 mei 10.00 tot 13.00 uur
Locatie: Domein Panhof Panhovenstraat 5 3950 Peer.
Maximaal 10 deelnemers
Kostprijs € 40 per workshop

Inschrijven kan via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van workshop mestbriketten of mestpellets.

2018  Domein Panhof    globbersthemes joomla templates