background
logotype
image1 image2 image3

Agenda

Kennismakingsclinic Extreme Cowboy Racing

Voor België wordt Domein Panhof de 3de locatie waar cursussen, clinics & wedstrijden plaats gaan vinden van een nieuwe paardensport ‘Extreme Cowboy Race’.Onze locatie is zeer geschikt vanwege de gunstige ligging tov Nederland, waar deze sport nog helemaal onbekend is. Extreme Cowboy Racing is vanuit de Verenigde Staten overgewaaid, oorspronkelijk was de Extreme Cowboy Race een wedstrijd op basis van alles wat een cowboy en zijn paard, in het werk dat ze deden in de ranch, konden meemaken. Een aantal oefeningen kunnen onder meer een brug, een poort, een sprong, een waterhindernis, een passagier meenemen en cavalleti’s zijn.

Tijdens een parcours wordt een ruiter beoordeeld op verschillende vlakken. Zowel snelheid als techniek worden beoordeeld maar ook horsemanship krijgt zijn plaats in de beoordeling van een combinatie.

Een parcours kan bestaan uit verschillende oefeningen, dit parcours kan doorgaan in een binnenpiste maar ook in een buitenpiste en mag maximum uit 13 hindernissen bestaan en dienen worden aangepast naar het niveau van de categorie (verdere info in het rulebook).

Onze sport is open voor alle rassen van paarden en ook voor elke tak van de ruitersport. Dat wil zeggen dat elke ruiter in zijn eigen uniform mag deelnemen aan vriendschappelijke wedstrijden. Officiële wedstrijden worden gereden in een traditionele western outfit.

Vandaag, is dit een veilige en gecodificeerde discipline die een belangrijk aspect bevat: ... FUN. Het heeft het grote voordeel dat het toegankelijk is voor alle ruiters, ongeacht hun niveau en leeftijd. 
Filmpje Extreme Cowboy Racing! Run van Vicky Corstiaensen op het WK: https://www.youtube.com/watch?v=BmTE1MjvyvI

De Belgian Extreme Cowboy Race Association BEXCA, is de officiële instantie die door de EXCA (American Federation) verantwoordelijk is voor de organisatie van alle evenementen in België. Zie ook website http://bexca.be/ of op Facebook https://www.facebook.com/extreme-cowboy-racing-belgië

Kennismakingsclinic Extreme Cowboy Racing 
Zondag 18 maart 9.00 – 17.00 uur
Je kunt met eigen paard of met een paard van ons deelnemen aan de clinic. Er kunnen 7 – 10 deelnemers meedoen.  

Kostprijs (incl lunch en koffie/thee/water) kennismakingsclinic: €125

Gebruik Paard: €10.

2020  Domein Panhof    globbersthemes joomla templates